Norsk Monte-Carlovinder til Munkebjerg

2. august 2016 - 12:36 -- finn

 

Monte-Carlo-vinder til Munkebjerg

 

Voldsom Volvo-far-og-søn duo blandt favoritterne i klassisk billøb

Når Danmarks smukkeste motorløb, Munkebjerg Hillclimb, starter på søndag ved Vejle, bliver det med den tidligere vinder af Rallye Monte-Carlo Historique Svein Lund fra Norge i en af hovedrollerne. Han vandt i sin Datsun 240Z det store klassiske rally i 2009, ligesom han tog klassesejre i årene 2007-10. Sidste år vandt Svein Lund en populær klassesejr på Munkebjerg, ligeledes i sin Datsun 240Z fra 1971. Bilen er helt magen til den bil, der samme år vandt East African Safari Rally.

Svein Lund får dog hård konkurrence fra far og søn, Kurt og Heino Mejer fra Horsens, der stiller op med to identiske Volvo 242 turbo fra starten af 1980’erne med omkring 300 HK hver. Kurt Mejer er en dreven rad fra rally i 1980’erne og mange sejre i historisk rally i starten af 2000-tallet, hvor han var hurtigste mand herhjemme. Den position er nu overtaget af hans søn Heino Mejer, der i dag er Danmarks suverænt hurtigste historiske rallykører. I 2015 vandt han alle de løb, han deltog i og blev uofficiel dansk mester i historisk rally. Han fører det samme mesterskab overlegent i 2016, og Heino Mejer er blandt favoritterne til totalsejren i Munkebjerg.

Sjælden bil fra 1929

Blandt de helt gamle biler er der fem fra før Anden Verdenskrig. Ældst er en Lea-Francis Hyper S fra 1929 kørt af Terkel Lund Ovesen fra Aalborg. Lea-Francis er en længst glemt engelsk bilfabrik, der eksisterede fra 1895 til 1960. En Lea-Francis Hyper S magen til Lund Ovesens vandt i 1928 under overværelse af 250.000 tilskuere Ulster TT, et 650 kilometer langt løb på nordirske landeveje. Det gav i en årrække mærket et fornemt ry.

Ikke mindre end fem Rallye Monte-Carlo Historique-kørere deltager i Munkebjerg Hillclimb i år. Udover Svein Lund møder tilskuerne blandt andet manden, der tog en imponerende niendeplads i år ud af 320 deltagere i løbet, Jens Gandrup fra Odense, i en Alfa Romeo Alfetta fra 1979. 

Gamle biler på tre hjul

Morgan Three Wheeler Club U.K. har en skandinavisk afdeling, som viser 15 fornemme Morgan Three Wheeler-biler fra perioden 1920-1950 på Munkebjerg. De kører opvisning op ad bjerget ved 14-tiden.

I alt 100 biler kommer til start i Danmarks smukkeste motorløb på landets eneste ægte bjergvej. Der er gratis adgang for publikum, som kan se deltagerne i aktion på ruten fra Ibæk Strandvej op til Munkebjerg Hotel fra kl. 9-17 samt i ryttergården ved hotellet og på stranden.

 

Svein Lund fra Norge vil i sin flotte Datsun 240Z fra 1971 forsøge at gentage klassesejren fra sidste år i Munkebjerg Hillclimb (foto: Michael Eisenberg).

Far og søn, Kurt og Heino Mejeri (nr. to og tre fra venstre) er blandt favoritterne til at vinde Munkebjerg Hillclimb med deres to Volvo 242 turbo med 300 HK (foto: Viggo Johansen).

Terkel Lund Ovesen kommer til Munkebjerg i sin sjældne Lea-Francis Hyper S fra 1929. Kun 185 eksemplarer blev bygget i perioden 1927-31 (foto: Arkiv).

Jens Gandrup kørte en imponerende niendeplads hjem i dette års Rallye Monte-Carlo Historique, og han kommer til start i Munkebjerg Hillclimb. Her ses hans Alfa Romeo Alfetta fra 1979 på havnen i Monaco  (foto: Michael Eisenberg).

15 Morgan Three Wheeler-biler fra perioden 1920-50 kører opvisning under Munkebjerg Hillclimb  (foto: Arkiv).

Om Munkebjerg Hillclimb:

Munkebjerg Hillclimb er et ægte hastighedsløb. Bilerne starter med et minuts mellemrum på sydsiden af Vejle Fjord og kører op ad serpentinevejen med mål ved Munkebjerg Hotel. Man kører ruten fem gange, to gange træning og tre heat i selve løbet. Ruten er 1,6 kilometer med en række krævende sving.

Der er gratis adgang for publikum. Man kan komme helt tæt på bilerne både ved start nede ved stranden og ved mål og ryttergård oppe på toppen ved Munkebjerg Hotel. Der køres hele dagen fra kl. 9-17.

Mest til dig selv:

Munkebjerg Hillclimb byder på fremragende foto- og videomuligheder. Vi kan hjælpe dig til at komme med ud i en gammel bil under de to træningsheat søndag formiddag, hvor du kan have optagegrej med i og på bilen.

Yderligere info:

Kontakt: Søren Duun, mail@laptime.dk, 21 74 68 66.